Descripció

La ruta que us proposem és un viatge en el temps per la Catalunya interior, rural, farcida de tradició i paisatge. Acompanyeu-nos al Solsonès, la terra de les mil masies, per participar d’una proposta que combina art, patrimoni, gastronomia i història.

 

PROGRAMA
Matí
8.00 h. Sortida de Puigcerdà
9.30 h. Benvinguda, esmorzar i visita a la casa-museu Les Casas de Matamargó. Com vivia la gent a l’època barroca, què feien per guanyar-se la vida? Les Cases és una masia museïtzada del municipi de Pinós de la qual se’n té notícia des del s.XIII. Al s.XVIII van arribar a viure-hi més de trenta persones. Actualment és una explotació agrícola dedicada a la ramaderia i el conreu de cereal ( www.lescasas.com )

11.30 h. Sant Pere de Matamargó.
També anomenada la Catedral dels Pagesos és una de les esglésies més completes de tot el Solsonès. Té cinc retaules barrocs únics en forma i dimensions

12:30 h. Espai Barroc de la Casa Gran del Miracle.
Centre museïtzat amb cinc espais amb diferents ambientacions i escenes barroques. Inclou la visualització de l’audiovisual que ens introdueix a l’època barroca amb el retaule del Santuari del Miracle com a base.

13:15 h. Santuari del Miracle.
El Santuari del Miracle és un centre de pelegrinatge i de devoció mariana des de mitjans del s.XV. Cal remarcar els dos retaules, un del s.XVI, renaixentista i el magnífic retaule barroc del s.XVIII, obra de l’escultor Carles Morató.

14:30. Dinar del s. XVIII (al restaurant del Miracle)
Què es menjava a l’època barroca? Degustarem un mení complert on se’ns mostren els costums culinaris de fa tres segles i convertirem així el dinar en una original experiència.

Tarda
17.30 h. Visita guiada al nucli antic de Solsona
Solsona és una petita ciutat de pedra vella, de tradicions viscudes i de cultura artesanal. Capital del Solsonès, situada just al centre de la comarca és el nucli urbà més important i el principal motor econòmic i cultural de la zona. Acull els principals estaments i entitats solsonins i la seu del Bisbat.
La ciutat conserva l’entramat dels carrers medievals, la catedral de Santa Maria, síntesi de romànic, gòtic i barroc, el Palau Episcopal, la plaça Major porxada, edificis renaixentistes com la Casa de la Vila o barrocs com cal Morató
Durant la visita recorrerem els principals carrers i places del nucli antic, la catedral i el quarto dels gegants.

 

Data

Dissabte 14 de juliol

Hora

tot el dia

Preu

Alumnes Universitat d’Estiu 60€
Public General 70 €

*Inclou dinar
*Places limitades

Per a més informació:
Secretaria AUCer – CEIP Alfons I, Av. Schierbeck, s/n Puigcerdà (durant la setmana universitària)
619 562 573

Lloc de realització

El Solsonès

Fitxa en PDF

Amb la col·laboració de:

Trans Cerdanya