Roca viva

Descripció del curs

JORNADES D’ATENCIÓ PLENA DINS LA TRADICIÓ DEL MESTRE THICH NHAT HANH

En aquestes jornades explorarem la pràctica de la plena consciència (Mindfulness) tal i com es practica dins la tradició del mestre Thich Nhat Hanh.

Les jornades són una gran oportunitat per practicar la plena consciència d’una forma més profunda i per descobrir com ens pot ajudar a transformar les nostres vides. També permeten que ens dediquem més plenament a estar en contacte amb allò que ens dóna suport i ens nodreix tant mentalment com emocionalment, permetent-nos descobrir els nostres propis recursos interiors perquè ens ajudin a una
transformació més profunda.

La creativitat es relaciona normalment amb diferents formes d’art i música, però a través del mindfulness podem començar a sentir la respiració com creació en si mateix i la el silenci com una font d’inspiració de la qual brolla la creació. Durant aquestos dos dies de practica explorarem ambdues: la creativitat relacionada amb l’art i amb la meditació.

Dins de la tradició del Zen, hi ha exemple d’arts contemplatives, com son la cal·ligrafia, la música, l’arreglo floral, la poesia i la cerimònia del te.

Podrem participar en la pràctica del “Be-In” i serà ben rebuda, per part de cadascun dels participants, aportar la seva poesia o el seu talent musical per tal d’expressar o compartir qualsevol cosa que els inspiri a viure profundament el moment present (balls col·lectius o individuals, representacions, etc.)

 

———————————————————————

JORNADAS DE ATENCIÓN PLENA EN LA TRADICIÓN DEL MAESTRO THICH NHAT HANH

En estas jornadas exploraremos la práctica de la plena consciencia (Mindfulness) tal y como es practicada en la tradición del maestro Thich Nhat Hanh.

Estas jornadas son una gran oportunidad para practicar la plena consciencia de una forma másprofunda y para descubrir cómo nos puede ayudar a transformar nuestras vidas. También permiten que nos dediquemos más plenamente a estar en contacto con aquello que nos apoya y nutre tanto mentalmente como emocionalmente, permitiéndonos descubrir nuestros propios recursos interiores,
para que nos ayuden en una transformación más profunda.

La creatividad normalmente se relacionada con diferentes formas de arte y mísica, pero a través del mindfulness podemos empezar a sentir la respiración como creación en si misma i el silencio como una fuente de inspiración de la cual brota la creación. Durante estos dos días de práctica exploraremos ambas: la creatividad relacionada con el arte y con la meditación.

Dentro de la tradición del Zen, existen ejemplos de artes contemplativas, como son la caligrafía, la música, el arreglo floral, la poesía o la ceremonia del te.

Podremos participar en la práctica del “Be-In” y será bien recibida, por parte de cada uno de los participantes, la aportación de su poesía o de su talento musical, con la intención de expresar o compartir cualquier cosa que los inspire a vivir profundamente el momento presente (bailes colectivos o individuales, representaciones, etc.)

Professorat

Les jornades seran guiades per Dat Phan, amb el suport de Luis del Val i Ramon Carreras i traduïdes català o espanyol.

Sr. Dat Phan
Nascut a Vietnam el 1974, és de nacionalitat americana i viu a França. Es va graduar a la universitat d’Austin, Texas, als Estats Units. El seu interès per el ioga a la meditació el varen conduir a conèixer al Mestre Budista Zen Thich Nhat Hanh. Va ser monjo al centre del mestre Thich Nhat Hanh i ara és deixeble i mestre laic del Dharma. Ha desenvolupat el primer programa nacional de “mindfulness” per a la firma francesa Casino, ubicada a Saint-Etienne. Viu pacíficament i feliç a la regió de Haute-Loire amb la seva dona les seves dues filles.

Sr. Luís del Val Martinez
Nascut a Calahorra – La Rioja el 1960. Estudiant amb el Mestre Thich Nhat Hanh des de 1998. És membre actiu de la comunitat laica “Orden del Interser” des del 2002. Actualment en procés de preparació per ser anomenat Mestre del Dharma en la tradició de Thach Nhat Hanh i Plum Village. Amb ampla experiència com a facilitador de grups i tallers de Plena Consciencia. Professor de suport dins el projecte Aules Despertes. Mestre de matemàtiques i ciències naturals d’ensenyament primari i assessor de qualitat en normes ISO 9001 i 14001. També dona classes de guitarra. Gaudeix del hort i l’horticultura.

Sr. Ramon Carreras i Juanico
Nascut a Barcelona el 1955. Estudis de Biologia, Director d’Esports i Natura Casona d’Age entre 1998 i 2007, President de la FCEH entre 1996 i 2011. Estudiós de filosofies orientals. Iniciat en Meditació Transcendental (1977). Format en Siddha Ioga (Shivaisme de Chachemira – Tantra) amb Swami Muktananda a Barcelona, Nova York i India entre 1978 i 1982. Posteriorment amb Swami Satyananda i Swami Nityananda. Segueix les ensenyances de Thich Nath Hanh des de fa varis anys. Facilita grups de mindfulness i tallers. Coordinador de les gires espanyoles del Mestre TNH. Resident a Cerdanya on practica esports i gaudeix de la natura i l’horticultura amb la seva muller.

Lloc de realització

Escoles d’Alp

Dates

Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre del 2016

Horari

Dissabte 26 de 9 a 14h i de 16 a 20h i diumenge 27 de 9 a 14h

Preu

Amb dinar 68 €

Sense dinar 55 €

Programa

DISSABTE 26 DE NOVEMBRE 9:00 – 14.00 / 16.00 – 20.00

ACREDITACIONS 9.00 – 9.30

MATÍ
9.30-10.30 Benvinguda i presentació: Ramon /Breu meditació asseguda i orientació: Dat – El poder de la creació en el moment present.
10.30-11.30 Cants de plena consciencia: Luís i Dat
11.30-12.00 Pausa/cafè
12.00-13.00 Meditació caminant i moviments conscients (a l’aire lliure si el temps ens acompanya): Dat
13.00-14.00 Xerrada: Luís – Cretividad en la práctica: imaginación

TARDA
16.00-16.45 Relaxació profunda: Luís
17.00 Dinàmica de grup (estil Dharma): Dat, Luís, Ramon
18.00-18.20 Pausa/cafè
18:20-19.45 BE IN: Dat, Luís, Ramon

DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE 9:00 – 14:00

MATÍ
9.00-9.30 Meditació guiada: Ramon
9.30-10.30 Xerrada: Dat – Silenci i creació (inclou moviments conscients i cançons)
10.30-11.30 Meditació caminant: Luís
11.30-12.00 Pausa/cafè
12.00-13.00 Xerrada/Q&A: Dat, Luís, Ramon
13.00-13.45 Compartir amb tot el grup
13.45 Cloenda

Cartell del curs