Descripció del curs

JORNADES D’ATENCIÓ PLENA DINS LA TRADICIÓ DEL MESTRE THICH NHAT HANH

En aquestes jornades explorarem la pràctica de la plena consciència (Mindfulness) tal i com es practica dins la tradició del mestre Thich Nhat Hanh.
Un cap de setmana el so i el silenci mitjança la pràctica de la plena consciencia i el cant harmònic.
• Dirigit a practicants habituals i principiants de mindfulness.
• No es necessària experiència en el cant.
• Descobrirem el so i el silenci com a font de serenitat, visió interna i compassió.
La creativitat es relaciona normalment amb diferents formes d’art i música, però a través del mindfulness podem començar a sentir la respiració com creació en si mateix i la el silenci com una font d’inspiració de la qual brolla la creació.
Aquest taller es una invitació a iniciar el teu camí per la vibració subtil del cos i la consciencia. Mitjança la teva veu, podràs establir contacte amb l’energia i contactar profondament amb la teva respiració, el teu cos, el teu moviment i amb el teu Esser.
A través del cant d’harmònics la nostra consciencia corporal s’intensifica. La veu i els seus harmònics ajuden a refinar la nostra percepció.
És fascinat observar com la veu te tanta influencia en el nostre esser com en l’oient. La vibració fina pot proporcionar pau i goig, i permet, al mateix temps, que la pròpia energia flueixi lliurement.
La nostra veu, al igual que la respiració, és com un ancora que sempre ens acompanya i a la que podem recórrer sempre que ens fa falta. La nostra respiració i la nostra veu és aquí per donar-nos suport en situacions en que requerim que la nostra saviesa interna ens pronuncií les paraules encertades i oportunes que necessitem.
Aprofundirem en el coneixement de la nostra veu d’una manera joiosa e intensa. Descobrirem llocs desconeguts que permetran que la nostra veu es converteixi en més càlida, complerta i profunda.
Al cantar i escoltar la veu dels altres cantant per a nosaltres, podem descobrir com les saludables vibracions de la veu i els seus harmònics es van manifestant.
Per a les persones que canten des de fa temps, seraà una experiència saludable i refrescant.

Lloc de realització

Escoles d’Alp

Dates

Dissabte 25 i diumenge 26 de novembre del 2017

Horari

Dissabte 25 de 9 a 14h i de 16 a 20h i diumenge 26 de 9 a 14h

Preu

60 € (12h)

Professorat

Les jornades seran guiades per Dat Phan, amb el suport de Katelijn Vanhoutte i Ramon Carreras i traduïdes al català o espanyol.

Sr. Dat Phan

Nascut a Vietnam el 1974, és de nacionalitat americana i viu a França. Es va graduar a la universitat d’Austin, Texas, als Estats Units. El seu interès per el ioga a la meditació el varen conduir a conèixer al Mestre Budista Zen Thich Nhat Hanh. Va ser monjo al centre del mestre Thich Nhat Hanh i ara és deixeble i mestre laic del Dharma. Ha desenvolupat el primer programa nacional de “mindfulness” per a la firma francesa Casino, ubicada a Saint-Etienne. Viu pacíficament i feliç a la regió de Haute-Loire amb la seva dona les seves dues filles.

Katelijn Vanhoutte

Titulada en Ensenyament Gimnàstic. Va seguir durant 4 anys la formació de Respiració, veu i cant d’harmònics amb Borg Groeneveld a Amsterdam. Practicant durant diversos anys caminades a les muntanyes dels Pirineus i seguint diferents cursos, va créixer la seva passió per la respiració, la veu i el moviment i el paper que juguen en el benestar de l’ésser humà.

Ha pres cursos i practicat Feldenkrais i Cant, Dhrupad, Nature voice, Cant de Mantres, Free Dance – Tao en tai-txi i meditació Vipassana.
El 2006 i 2007 va seguir la formació de Plena Consciència a Bèlgica.
Durant els estius de l’any 2007 fins 2017 dirigeix, durant el Retir d’Estiu de Plum Village, la pràctica de cant d’harmònics com a part de les activitats complementàries. Dóna tallers d’harmònics a Brasil, Mèxic, Espanya, Itàlia, França etc ..

Sr. Ramon Carreras i Juanico

Nascut a Barcelona el 1955. Estudis de Biologia, Director d’Esports i Natura Casona d’Age entre 1998 i 2007, President de la FCEH entre 1996 i 2011. Estudiós de filosofies orientals. Iniciat en Meditació Transcendental (1977). Format en Siddha Ioga (Shivaisme de Chachemira – Tantra) amb Swami Muktananda a Barcelona, Nova York i India entre 1978 i 1982. Posteriorment amb Swami Satyananda i Swami Nityananda. Segueix les ensenyances de Thich Nath Hanh des de fa varis anys. Facilita grups de mindfulness i tallers. Coordinador de les gires espanyoles del Mestre TNH. Resident a Cerdanya on practica esports i gaudeix de la natura i l’horticultura amb la seva muller.

Programa

PROGRAMA de “El So del Silenci” CAP DE SETMANA DE MINDFULNESS, Alp

 

Dissabte, 25 de novembre 2017: 9.30 a 14.00 / 16.00 a 20.00

09:30 Introducció – Ramon / Xerrada – Dat : El So del Silenci (moviments conscients i meditació guiada)

10:45 Descans

11:00 Cant Harmònic I – Katelijn

13:00 Meditació caminant – Ramon

14:00 Temps lliure per dinar (mantenir recolliment)

16:00 Relaxació profunda – Dat and Katelijn (flute)

17:00 Xerrada – Dat : La ment Silenciosa (10-minuts de cançons – Katelijn, 15-minuts meditació asseguts – Ramon)

18:00 Descans

18:20 Cant Harmònic II – Katelijn

19:30 Meditació asseguts en silenci amb cant de la tarda – Dat 20:00 Fi del primer dia

 

Diumenge, 26 Novembre 2017 : 9.30 a 14.00

09:30 Cant Harmònic III – Katelijn (Dat : 20-minuts, cant del matí i meditació en silenci)

11:40 Descans

12:00 Xerrada – Dat : Amor Infinit i Silenci sense Fi

12:45 Be-In (Estar Aquí)– Dat (esteu tots invitats a portar els vostres instruments, cançons, poesia i dansa individual o en grup)

14:00 Fi del Cap de Setmana

Cartell del curs

“El So del Silenci” CAP DE SETMANA DE MINDFULNESS